18/8/14

Διακοπές στην Ελλάδα- Σαντορίνη Holidays in Greece, Santorini

1981 Αιγαιοπελαγίτικο καμπαναριό
Η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη (παλαιότερη ονομασία) είναι νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Ο Αθηνιός, το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, έχει δημιουργηθεί στον ομώνυμο όρμο. Η έκταση της είναι 76,19 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου
2017 SANTORINI ISLAND
.Το όνομα της νήσου "Θήρα" προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήρα που από τη Σπάρτη προερχόμενος αποίκησε πρώτος τη νήσο αυτή.Το δε όνομα "Σαντορίνη" προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά σε εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, που βρίσκεται στη σημερινή περιοχή της Περίσας πίσω από τον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού (την αποκάλεσαν Σάντα Ιρίνα), η οποία υπήρχε στο νησί.

1977 Έκδοση  Έργα Ελλήνων Ζωγράφων
Σαντορίνη του Κώστα Μαλέα 


1940 Η αεροπορική σειρά της Ε.Ο.Ν.
Αεροπλάνο πάνω από την Σαντορίνη 
1940 Η αεροπορική σειρά της Ε.Ο.Ν.
Αεροπλάνο πάνω από την Σαντορίνη 
1977 EUROPA CEPT
 Σαντορίνη
1961 Έκδοση Τουριστική
ΣΑΝΤΟΡΊΝΗ2004 Ελληνικά νησιά Σαντορίνη

1973 Έκδοση Ευρήματα Θήρας
 Πυγμάχοι σε τοιχογραφία
Στοιχεία για την κατοίκηση της Θήρας κατά την προϊστορική εποχή άρχισαν να έρχονται στο φως από το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα, όταν λόγω της χρησιμοποίησης θηραϊκής γης για τη μόνωση των τοιχωμάτων της διώρυγας του Σουέζ από τον Γάλλο μηχανικό Φερντινάν ντε Λεσέψ (Ferdinard de Lesseps) το 1866 αποκαλύφθηκαν προϊστορικές αρχαιότητες.Οι συστηματικές, πάντως, ανασκαφές ξεκίνησαν το 1967 από τον καθηγητή Σπύρο Μαρινάτο, με τις υποδείξεις του ντόπιου Νίκου Πελέκη και στο ίδιο σημείο που έκαναν τις ανασκαφές τους οι Γάλλοι.Ο Σπύρος Μαρινάτος ξεκίνησε τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι στην προσπάθεια του να επαληθεύσει μια παλιά δική του θεωρία, που είχε δημοσιεύσει ως Έφορος Αρχαιοτήτων Κρήτης το 1939, ότι η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας προκάλεσε την κατάρρευση του πολιτισμού της Μινωικής Κρήτης.Η προετοιμασία έγινε το διάστημα 1962 με 1965. Μετά τον θάνατο του καθηγητή Μαρινάτου το 1974, η ανασκαφή συνεχίζεται κάτω από την διεύθυνση του καθηγητή Χρήστου Ντούμα.

1973 Η τοιχογραφία της Άνοιξης
(Απόσπασμα)
1973 Η τοιχογραφία
της Άνοιξης 1973 Έκδοση Ευρήματα Θήρας
Τοιχογραφία Κυανοπίθηκοι
1973 Έκδοση Ευρήματα Θήρας
Τοιχογραφία Κυανοπίθηκοι

1973 Έκδοση Ευρήματα Θήρας
 (Χελιδόνια  την άνοιξη) Τοιχογραφία
Πρώτη μέρα κυκλοφορίας ΕΛΤΑ

Πρώτη μέρα κυκλοφορίας ΕΛΤΑ2015 Ηφαίστειο της Σαντορίνης