29/7/14

Διακοπές στην Ελλάδα - Ήπειρος - Ιωάννινα

1961 Έκδοση Τουριστική
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
H Ελλάδα ήταν και είναι ένας πολύ καλός προορισμός για διακοπές. Μέσα από τα γραμματόσημα θα δούμε πολλά μέρη με υψηλή επισκεψιμότητα και ποικίλα ενδιαφέροντα.
Ήπειρος Ιωάννινα Άρτα,Πρέβεζα,Ηγουμενίτσα 
Καταπληκτικά τοπία φυσικό περιβάλλον απίστευτης ομορφιάς αποτυπωμένη σε γραμματόσημα. Τα Ιωάννινα γνωστά και ως Γιάννενα ή Γιάννινα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου,Η Κόνιτσα είναι κωμόπολη και έδρα του Δήμου Κόνιτσας.
1944 ΚΌΝΙΤΣΑ-ΓΕΦΥΡΑ1980 Έκδοση Κάστρα
Γεφύρια, Σπήλαια
( Πέραμα Ιωαννίνων)
1980 Έκδοση Κάστρα, Γεφύρια, Σπήλαια
 (Γεφύρι στα Ζαγόρια Ηπείρου)

2014 50 χρόνια Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


1990 Έκδοση Πρωτεύουσες νομών
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
2013 100 Χρόνια από την
απελευθέρωση των Ιωαννίνων
(Ηπειρώτισσες στον αγώνα)
2013 100 Χρόνια από την
απελευθέρωση των Ιωαννίνων
 (Σκηνή μάχης)
2013 100 Χρόνια από την
 απελευθέρωση των Ιωαννίνων
(Εξόρμηση)
2013 100 Χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων 
Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου


1981 Έκδοση Ελληνικά  τοπία Φαράγγι του Βίκου

O Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου είναι μια περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου, βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων, στο Ζαγόρι της Ηπείρου. Ανακηρύχτηκε επίσημα εθνικός δρυμός το 1973 και συνορεύει βορειοανατολικά με τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου-Βάλλια  Κάλντα. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών natura 2000 και διακρίνεται για τις έντονες εναλλαγές στο φυσικό τοπίο: κατάφυτες πυκνές εκτάσεις αλληλοδιαδέχονται απότομους γκρεμούς.


1988 Έκδοση Καταρράκτες
 (Καταρράχτης στα Τζουμέρκα)
1990 Έκδοση  Απειλούμενα  ζώα της Ελλάδος
Ρήσος-Λύγκας-Lynx-Lynx


Αρχαία Δωδώνη
1987 Ελληνικό Θέατρο (θέατρο ΔΩΔΩΝΗΣ)
Η αρχαία Δωδώνη υπήρξε λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Υπήρξε, επίσης, γνωστό μαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Προσδιορίζεται γεωγραφικά σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τον οικισμό της Δωδώνης και κείται σε κλειστή, επιμήκη κοιλάδα, στους πρόποδες του όρους Τόμαρος, σε υψόμετρο 600 μ. Το Αρχαίο θέατρο Δωδώνης χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. επί βασιλείας Πύρρου και ακολουθεί το σχέδιο που έχουν όλα τα ελληνικά θέατρα. Χωρούσε 18.000 θεατές και ήταν το μεγαλύτερο της εποχής του. Κατά την τέλεση των Ναΐων προς τιμήν του Νάιου Δία, εκτός από τους αγώνες στο στάδιο γίνονταν και θεατρικοί αγώνες.1979  Έκδοση Ελληνικά Τοπία
(Ρωμαϊκό Υδραγωγείο ΛΟΥΡΟΥ)
Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης είναι ένα θαυμαστό έργο αρχαίας τεχνολογίας, μια υπερκατασκευή μήκους 50 χλμ. Χάρη στην υπερκατασκευή αυτή, υδροδοτήθηκε από απόσταση 50 χλμ μια νέα πόλη, η Νικόπολη (αρχαία Νικόπολις) με πληθυσμό 150.000 κατοίκων σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, από τις πηγές του Λούρου ποταμού στον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας.

1962 Έκδοση Εξηλεκτρισμός
Ποταμός ΛΟΥΡΟΣΑΡΤΑ Παναγία Παρηγορήτισσα

1972 Έκδοση Μοναστήρια και Ναοί
 ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΣΣΑ ΑΡΤΑ
Κτίσμα του 13ου αιώνα από το Νικηφόρο Α΄ Κομνηνό Δούκα και τη γυναίκα του Άννα Παλαιολογίνα Κατακουζηνή. Από την μεγάλη σταυροπηγιακή μονή σώζονται σήμερα ο ναός, η Τράπεζα και 16 κελιά. Ο ναός εντυπωσιάζει με τις εξωτερικές και εσωτερικές αρχιτεκτονικές καινοτομίες του, ενώ μοναδικός στην εκκλησιαστική αρχιτεκτονική είναι ο τρόπος στήριξης του κεντρικού τρούλου όπου και σώζεται το ψηφιδωτό του Παντοκράτορα.


Πρέβεζα

1988 Έκδοση Πρωτεύουσες Νομών (ΠΡΕΒΕΖΑ)
Η Αρχαία Νικόπολη ήταν πόλη της Ηπείρου που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους στη νοτιοδυτική Ήπειρο κοντά στην σημερινή Πρέβεζα. Ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας (Χ. Γκούβας, 2009). Η Αρχαία Νικόπολη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη κοινότητα Νικόπολη στο πιο στενό σημείο του ισθμού της χερσονήσου της Πρέβεζας, επαρκώς προστατευμένη νομοθετικά από τη δόμηση, με αρχαιολογικό νόμο, και είναι επισκέψιμη.
1996 Έκδοση Ελληνικά κάστρα
 Κάστρο Νικόπολης


Ηγουμενίτσα

1994 Πρωτεύουσες νομών ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ
Η Ηγουμενίτσα είναι παραλιακή πόλη στην βορειοδυτική Ελλάδα, πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας, ο πρώτος σε κίνηση λιμένας της δυτικής Ελλάδας και ο δεύτερος σε επιβατική κίνηση μετά τον Πειραιά πανελλαδικά (σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος)


Ηγουμενίτσα